Workshops


Workshop armband maken

Tijdens deze workshop wordt er van begin tot eind uitgelegd hoe je je eigen armband van paardenhaar kunt maken. Ook is er een optie om een sleutelhanger met pluimpje bij te maken. Dit kan uiteraard van eigen paardenhaar, maar als deelnemers geen eigen paardenhaar hebben kan ik verschillende kleuren haren meenemen.

Alle materialen zijn inbegrepen en van goede kwaliteit. Je kunt kiezen tussen slotjes die nickel- lood en cadmiumvrij zijn, of van RVS. De lijm die wordt gebruikt gaat doorgaans enkele jaren mee. Alle sieraden kunnen ook tegen water en kunnen dus omblijven met douchen of zwemmen.

De deelnemers kunnen kiezen uit 5 verschillende vlecht-technieken, deze technieken zullen tijdens de workshop aangeleerd worden. Ook is het mogelijk om de armband te versieren met diverse bedeltjes.

De tijdsduur hangt af van het aantal deelnemers, met 15 personen duurt de workshop ongeveer 2,5 uur. Bij minder deelnemers zal het iets korter zijn, bij meer deelnemers misschien iets langer. Voor het minimum aantal deelnemers kun je mij mailen, dit hangt af van de locatie. Maximaal is er plek voor 25 deelnemers tijdens 1 workshop.

De volgende armbanden kunnen worden gemaakt tijdens de workshop:

Ik geef geen workshops bij mij thuis, dus het kan alleen bij jullie op locatie. Deze locatie moet beschikken over genoeg tafels/stoelen en een gelegenheid om het haar te wassen.

Willen deelnemers haar van hun eigen paard/pony gebruiken moet dit van te voren worden afgeknipt. Voor 1 armband is er een plukje haar nodig van potlooddikte, over de hele lengte van de staart. Dit mag van te voren gewassen worden, maar kan ook tijdens de workshop.

Als er genoeg tijd over is,  is het mogelijk om tijdens de workshop een extra armband te maken of een sleutelhanger met een pluimpje.


De workshops kunnen worden gehouden op bijna elke dag! Neem hiervoor contact op. 


Workshop ring en/of hanger maken

De workshop bestaat uit het maken van een ring of hanger van paardenhaar. Dit kan uiteraard van eigen paardenhaar, maar als deelnemers geen eigen paardenhaar hebben kan ik verschillende kleuren haren meenemen.

Een mooie RVS ring met gevlochten paardenhaar ingelegd. Op de achterkant van de ring bevind zich een klein rvs plaatje waar het haar onder vast blijft zitten.
Dit kleine stukje ligt in de ring zelf, dus voel je niet met dragen. De ring kan volledig tegen water, sop, modder enzovoort.
RVS Edelstaal (ook wel chirurgisch staal genoemd) is allergie-vrij, verkleurt niet, geeft niet af op de huid, is licht van gewicht, slijtvast en blijft mooi.

De tijdsduur hangt af van het aantal deelnemers, met 10 personen duurt de workshop ongeveer 1,5 uur, waarbij ik daarna nog een uur nodig heb om de ringen te lijmen, Bij minder deelnemers zal het iets korter zijn en bij meer deelnemers wat langer. Voor het minimum aantal deelnemers kun je mij mailen, dit hangt af van de locatie. Maximaal is er plek voor 20 deelnemers tijdens 1 workshop.

Voorbeeld van welke ringen er gemaakt worden tijdens een workshop:


Voor informatie over de kosten van een workshop, stuur dan vrijblijvend een e-mail!