Workshops


Workshop sieraad maken van paardenhaar

Tijdens deze workshop wordt er van begin tot eind uitgelegd hoe je je eigen gevlochten armband, ring, ketting of slaven armband van paardenhaar kunt maken. Ook is er een optie om een sleutelhanger met pluimpje bij te maken. Dit kan uiteraard van eigen paardenhaar, maar als deelnemers geen eigen paardenhaar hebben kan ik verschillende kleuren haren meenemen.

Alle materialen zijn inbegrepen en van goede kwaliteit. Alle producten zijn van RVS edelmetaal, dit verkleurd dus niet en is allergievrij. De lijm die wordt gebruikt gaat doorgaans enkele jaren mee. Alle sieraden kunnen ook tegen water, sop en modder en kunnen dus omblijven met douchen of zwemmen.

Ik heb sluitingen voor de gevlochten armbanden in zilver en goud. Ook zijn de halskettingen beschikbaar in zilver en goudkleurig. Alle andere producten zijn alleen in het zilverkleurig.

Op de achterkant van de ring bevind zich een klein rvs plaatje waar het haar onder vast blijft zitten. Dit kleine stukje ligt in de ring zelf, dus voel je niet met dragen. De ring kan volledig tegen water, sop, modder enzovoort. RVS Edelstaal (ook wel chirurgisch staal genoemd) is allergie-vrij, verkleurt niet, geeft niet af op de huid, is licht van gewicht, slijtvast en blijft mooi.

De deelnemers die een armband maken kunnen kiezen uit 5 verschillende vlecht-technieken, deze technieken zullen tijdens de workshop aangeleerd worden. 

De tijdsduur hangt af van het aantal deelnemers, met 15 personen duurt de workshop ongeveer 2 uur om de sieraden te vlechten. Bij minder deelnemers zal het iets korter zijn, bij meer deelnemers misschien iets langer. Voor het minimum aantal deelnemers kun je mij mailen, dit hangt af van de locatie. Aan het einde van de workshop zal ik altijd nog ongeveer een uur nodig hebben om alle producten te lijmen. Dus in totaal kun je het beste rekening houden met ongeveer 3 uur.
Maximaal is er plek voor 25 deelnemers tijdens 1 workshop. 

De volgende armbanden kunnen worden gemaakt tijdens de workshop:

De locatie moet beschikken over genoeg tafels/stoelen en goed licht. Ook geef ik workshops bij mij thuis. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.

Willen deelnemers haar van hun eigen paard/pony gebruiken moet dit van te voren worden afgeknipt. Voor 1 armband is er een plukje haar nodig van potlooddikte, over de hele lengte van de staart. Dit mag van te voren gewassen worden, maar kan ook tijdens de workshop. Voor een ring, ketting of slavenarmband heb je een plukje nodig ter dikte van een oplader snoer. (Ook het liefst van de staart)

Het is mogelijk om tijdens de workshop meerdere producten te maken, elk extra product heeft dan ook flinke korting!


Voor informatie over de kosten van een workshop, stuur dan vrijblijvend een e-mail!